Karate Sibiu - antrenamente de Karate Kyokushin pentru copii si adulti




Club Sportiv TERRASPORTIKA Sibiu organizeaza cursuri de arte martiale, stilul Karate Kyokushinkai.

Antrenamentele sunt conduse de Sensei Ovidiu Bastea (3 dani).

Programul si locatia desfasurarii antrenamentelor de Karate Kyokushinkai
in cadrul clubului


Luni Marţi Miercuri Joi Vineri Sâmbătă
Karate Avansati + Adulti
10:00- 12:00
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari + Incepatori
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Avansati + Adulti
18:00- 19:45
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Adulti
19:00 - 20:30

Locatie: Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu, Sibiu


Date de contact:
Sensei Ovidiu Bastea

Telefon: 0743/024076

E-mail: office@terrasportika.ro

duminică, 5 februarie 2012

Tai Chi

sedinte tae bo sibiu
Tai Chi Chuan este una din cele mai eficiente arte martiale interne, recunoscuta in acelasi timp pentru efectele sale benefice asupra sanatatii și longevitatii practicantilor. Este in acelasi timp si o meditatie in miscare, practicantul incercand sa fie mereu constient de corpul sau si de mediul inconjurator, conducand miscarea cu mintea intr-o stare de relaxare activa si alerta.
Formele de Tai Chi Chuan sunt destinate cresterii fortei naturale, crearii unei stari superioare de relaxare si raspuns intuitiv la lumea exterioara, dobandirea unor abilitati de lupta si aducerii practicantului intr-o stare superioara de focalizare, disciplina, echilibru si armonie cu Universul.

Chi-ul (energia) trebuie sa circule liber si cat mai mult prin meridianele energetice. Orice blocare sau stagnare a chi-ului duce la blocarea functiilor energetice, in prima faza, dupa care apar problemele de sanatate in plan fizic. Pastrand sistemul energetic sanatos, noi ne pastram corpul fizic sanatos. Orice disfunctie sau boala apare mai intai in sistemul energetic si abia apoi se fixeaza in corpul fizic.
Unul din principiile de baza invatat la inceput de studenti este alternanta Yin-Yang, care se regaseste peste tot in natura: noapte si zi, frig si caldura, miscare si odihna. In Tai Chi, Yang si Yin se exprima prin avansare si retragere, lovire si blocaj, tragere si impingere a unui adversar imaginar. Fiecare miscare ar putea fi folosita si in lupta, dar in prezent aceasta straveche practica este exersata in principal de cei care doresc sa-si pastreze sanatatea si sa-si sporeasca vitalitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu