Karate Sibiu - antrenamente de Karate Kyokushin pentru copii si adulti




Club Sportiv TERRASPORTIKA Sibiu organizeaza cursuri de arte martiale, stilul Karate Kyokushinkai.

Antrenamentele sunt conduse de Sensei Ovidiu Bastea (3 dani).

Programul si locatia desfasurarii antrenamentelor de Karate Kyokushinkai
in cadrul clubului


Luni Marţi Miercuri Joi Vineri Sâmbătă
Karate Avansati + Adulti
10:00- 12:00
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari + Incepatori
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Avansati + Adulti
18:00- 19:45
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Adulti
19:00 - 20:30

Locatie: Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu, Sibiu


Date de contact:
Sensei Ovidiu Bastea

Telefon: 0743/024076

E-mail: office@terrasportika.ro

miercuri, 8 februarie 2012

Principii Tai Chi

Inradacinarea in fiecare miscare: inradacinarea inseamna a fi mereu conectat cu pamantul. Ascensionarea energiei prin corp si manifestarea ei prin miscarile membrelor necesita o buna conectare la pamant. Tai chi-ul dezvolta abilitatea de a ramane inradacinat in fiecare miscare si chiar si in mersul normal de toate zilele. Principala practica prin care se cultiva inradacinarea fizica si energetica este Camasa de fier, iar inradacinarea psihica se cultiva prin meditatie.
Tai chi-ul ca arta martiala este un sistem de lupta superior tocmai datorita acestei inradacinari care permite luptatorului sa isi alinieze si sa isi conecteze intreaga structura cu pamantul, folosind energia pamantului si a intregului corp pentru a lovi. De asemenea, el devine aproape imposibil de miscat din loc.

Mentinerea centrului de gravitate jos in Tantien-ul inferior: Acest lucru ajuta la mentinerea echilibrului. Copiii isi incep viata avand centrul de greutate foarte jos. Apoi invata mersul in picioare si pe masura ce cresc, din cauza problemelor si ingrijorarilor, centrul de greutate urca din ce in ce mai sus. La adulti ajunge sa fie undeva intre abdomen si piept si pentru varsnici, acesta se afla de multe ori in cap, motiv pentru care ei incep sa mearga aplecati si se dezechilibreaza usor. Practicantul de Tai chi trebuie sa invete sa-si coboare din nou centru de greutate in abdomenul inferior, unde este localizat Tantien-ul inferior, sediul energiei vitale si locul de unde ar trebui sa origineze toate miscarile unui practicant de arte martiale.

Respiratia profunda, abdominala: Respiratia joaca un rol extrem de important in practicile energetice Taoiste. Cuvantul Chi inseamna atat respiratie cat si energie. O respiratie calma, profunda si uniforma este cheia unei minti echilibrate si a echilibrului emotional. De asemenea, respiratia ajuta la acumularea Chi-ului in Tantien si descarcarea lui prin lovituri in eventualitatea unei lupte.
Respiratia abdominala este deseori gresit inteleasa ca inspirarea aerului in admomen. De fapt, aerul nu poate fi inspirat decat in plamani. Respiratia abdominala inseamna respiratia mentinand abdomenul relaxat, ceea ce permite diafragmei sa coboare mai usor, aceasta facand loc aerului sa intre in zonele inferioare ale plamanilor. Miscarea diafragmei ar trebui sa furnizeze 75% din capacitatea respiratorie, in timp ce muschii intercostali si cutia toracica, doar 25%.

Deschiderea articulatiilor prin rotire: Taoistii privesc incheieturile ca pe centre energetice unde Chi-ul poate fi stocat si generat. Prin miscari subtile de rotire a incheieturilor se poate genera energie in tendoane, in timp ce miscarile ample antreneaza forta muschilor. Atunci cand energia in tendoane atinge un anumit nivel, ea se revarsa in oase, intarind intreaga structura osoasa.

Integrarea intregii structuri si spiralarea fortei pamantului: Energia Pamantului urca in sus pe coloana atunci cand practicantul poate sa faca trei lucruri simultan: relaxarea picioarelor si conectarea cu forta pamantului, rotirea labelor picioarelor si impingerea in pamant. Apoi energia urca de-a lungul coloanei si coboara apoi prin fata corpului, unde este preluata si descarcata de maini.

Diferentierea clara a Yin-ului si a Yang-ului: In timpul executiei formei de Tai Chi, practicantul trebuie sa alterneze clar intre plin si gol, avansare si retragere, miscari de impingere si miscari de retragere, coreland aceasta alternanta cu respiratia. Miscarile de atac, impingere sau lovire se fac pe exhalatie iar miscarile de tragere, retragere sau adunare se fac pe inhalatie. De asemenea, practicantul incearca sa aiba mereu greutatea fie pe un picior fie pe celalalt atunci cand avanseaza. Astfel piciorul pe care se gaseste greutatea corpului este Yang iar cel liber este Yin. In felul acesta se evita oboseala, forma de Tai Chi putandu-se repeta ore in sir fara oboseala. Executia Tai Chi-ului inseamna si exprimarea Yin-ului si a Yang-ului, practicantul avansat fiind capabil sa exprime prin toata fiinta lui Yang-ul (duritatea, hotararea) atunci cand avanseaza si apoi relaxandu-se si adunandu-se in interior pe miscarile de retragere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu