Karate Sibiu - antrenamente de Karate Kyokushin pentru copii si adulti




Club Sportiv TERRASPORTIKA Sibiu organizeaza cursuri de arte martiale, stilul Karate Kyokushinkai.

Antrenamentele sunt conduse de Sensei Ovidiu Bastea (3 dani).

Programul si locatia desfasurarii antrenamentelor de Karate Kyokushinkai
in cadrul clubului


Luni Marţi Miercuri Joi Vineri Sâmbătă
Karate Avansati + Adulti
10:00- 12:00
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari + Incepatori
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Avansati + Adulti
18:00- 19:45
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Adulti
19:00 - 20:30

Locatie: Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu, Sibiu


Date de contact:
Sensei Ovidiu Bastea

Telefon: 0743/024076

E-mail: office@terrasportika.ro

duminică, 12 februarie 2012

Cuvantul OSU ! – Silaba care concentreaza tot spiritul karate-ului

  karate kyokushin osu kanji
In afara faptului ca este un salut, salutul pe care si-l fac participantii intre ei, salutul cu care isi intampina instructorul, silaba cu care confirma ca au inteles observatia care li s-a facut sau care tine locul cuvintelor cum ar fi ”da, bine, vreau, ma scuzati”, cuvantul OSU are in limba japoneza si in contextul artelor martiale o semnificatie profunda si complexa.

Taria de caracter care se dezvolta in antrenamentul dur poarta numele de OSU NO SEISHIN. Cuvantul OSU provine din OSHI SHINOBU, care inseamna "a persevera cand esti imboldit" si implica hotararea de a-ti impinge rezistenta pana la limita, de a persevera sub orice forma de presiune. In sensul sau cel mai profund, cuvantul OSU devinde ambiguu - o cerinta foarte personala catre spirit de a rezista si de a lupta si astfel de a depasi slabiciunile conditiei umane care sunt comune tuturor.

Dincolo de loviturile de picior si de pumn, dincolo de kata este un spirit special care se manifesta in inimile practicantilor si care ii invata sa faca fata solicitarilor cotidiene cu o atitudine calita si matura. Prima manifestare a acestui spirit apare atunci cand elevul renunta la atitudinea de "ce rost are?" si se supune propriei provocari: inca o flotare, inca o genoflexiune inainte de a ceda si asa mai departe. Inveti astfel sa privesti karate-ul ca pe o provocare serioasa din care poti sa intelegi multe despre viata - sa accepti provocarea unui kata si sa te silesti sa-i intelegi spiritul; sa tii piept unui adversar in kumite si sa descoperi ca micile cucuie si julituri sunt inconveniente minore in lupta cu tine insuti.

Cuvantul OSU inglobeaza cel mai corect ceea ce poate oferi in ultima instanta arta karate-ului. Cel care este capabil sa manifeste spiritul OSU in tot ceea ce face, in fiecare cuvant, gand si actiune, poate fi considerat intelept si curajos. Antrenamentul trebuie abordat de la inceput si mereu in spiritul OSU. Viata cotidiana cu responsabilitatile ei ar fi traita mai complet daca va fi privita prin aceeasi perspectiva a spiritului OSU. Nu vor fi nici indoieli, nici temeri, nici griji.

Spiritul japonez este spiritul perseverentei. Daca pentru occidental este usor sa se opreasca atunci cand lucrurile devin dificile, in mod traditional japonezul stie doar ca trebuie sa persevereze. Cand ajungi la suferinta prin antrenament, nu este un semn ca trebuie sa te opresti, ci o ocazie de a te cali prin perseverenta.

Cel care traieste in spiritul OSU nu da importanta fleacurilor, ramanand calm in fata oricarei probleme; el este vigilent; viata lui se bazeaza pe cautarea adevarului; spiritul OSU si spiritul renuntarii la sine sunt sinonime; el ii respecta in mod firesc pe ceilalti, este politicos si prevenitor. El este modest si cauta doar intelepciune si vigoare, fiind constient ca toate celelalte sunt nimicnicii ! OSU !
Sursa: http://terrasportika.ro/osu-spirit-karate/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu