Karate Sibiu - antrenamente de Karate Kyokushin pentru copii si adulti




Club Sportiv TERRASPORTIKA Sibiu organizeaza cursuri de arte martiale, stilul Karate Kyokushinkai.

Antrenamentele sunt conduse de Sensei Ovidiu Bastea (3 dani).

Programul si locatia desfasurarii antrenamentelor de Karate Kyokushinkai
in cadrul clubului


Luni Marţi Miercuri Joi Vineri Sâmbătă
Karate Avansati + Adulti
10:00- 12:00
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari + Incepatori
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Avansati + Adulti
18:00- 19:45
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Adulti
19:00 - 20:30

Locatie: Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu, Sibiu


Date de contact:
Sensei Ovidiu Bastea

Telefon: 0743/024076

E-mail: office@terrasportika.ro

marți, 14 februarie 2012

Sensei Ovidiu Baştea - Karate între artă şi sport

sempai ovidiu bastea club sportiv terrasportika
Iubitor al artelor marţiale, centura neagră 3 Dan în Kyokushinkai Tradiţional şi sensei al tuturor celor care vor să fie iniţiaţi în acest stil de karate, Ovidiu Baştea este unul dintre cei care ştiu să transmită mai departe complexitatea şi tainele unui stil de karate care poate fi practicat în aceeaşi măsură de copii, femei, bătrâni, în contradicţie cu duritatea sa. Nu se opreşte doar la iniţiere ci merge mai departe spre performanţă. Drept dovadă stau medaliile şi titlurile de campioni şi vicecampioni ale sportivilor pe care-i antrenează.
Artele marţiale i-au atras întotdeauna pe tineri încă de la vârste fragede. Un cuvânt important îl au filmele de gen care prezintă tainele acestui sport şi care îi încântă pe cei ce le vizionează. Dincolo de asta însă, este adevărata artă a acestui sport. Sensei Ovidiu Baştea, deţinător al centurii negre 3Dan în Kyokushinkai Tradiţional, iniţiază şi antrenează de la cei mai mici luptători de karate până la seniori. Kyokushinkai se traduce prin "calea ultimului adevăr", sau "calea adevărului suprem" şi este un stil de karate de tip full-contact. A fost fondat de Masutatsu Oyama, care a urmărit o creştere palpabilă a eficienţei în luptă. Este un stil care implică un antrenament dur şi cere o condiţie fizică remarcabilă. La ora actuală este unul dintre cele mai puternice stiluri existente, fiind declarat cel mai dur stil de karate. Succesul practicării acestuia a fost garantat, iar astăzi simpla participare la un eveniment în care se practică kyokushinkai este o onoare pentru orice luptător. În lupte sunt interzise tehnicile letale, care pot ucide adversarul, sau cele care urmăresc rănirea sa, însă tehnicile permise se execută cu plină forţă şi impact. În kyokushinkai adversarii poartă de regulă o protecţie de corp minimală, sau deloc, iar aprecierea adversarilor se face după efectul tehnicilor şi nu după calitatea execuţiei.

Campioni şi vicecampioni naţionali

Sensei Ovidiu Baştea a fost fermecat de artele marţiale, la fel ca mulţi alţi tineri urmărind filmele de gen la cinematograf."... primul contact cu artele marţiale a avut loc în data de 5 mai 1990, sub îndrumarea lui sensei Bradu Gheorghe, un excelent antrenor şi bun profesor, căruia îi mulţumesc şi pe această cale". De atunci şi până acum a deprins tainele acestui sport, le-a aprofundat şi a ajuns la excelenţă. Le predă mai departe tinerilor iubitori de arte marţiale şi îi ajută să-şi găsească echilibrul interior atât în luptă cît şi înlăuntrul lor, pentru ca rezultatele să fie desăvârşite. Şi munca lui nu este în zadar. Medaliile şi cupele se adună în vitrinele Clubului Sportiv Terrasportika, de asemenea şi titlurile de campioni şi vicecampioni naţionali sau medaliaţi cu bronz la campionatul European. Nu este uşor să ajungi la performanţe în acest sport. Titulatura lui ne oferă cel mai bun argument, pentru că nu este vorba doar de un sport ci şi de artă. Combinaţia trebuie să fie echilibrată şi bine înţeleasă pentru a ajunge la performanţă. "Un sportiv care practică arte marţiale trebuie să fie înzestrat cu multa răbdare, tenacitate şi voinţă. Calităţiile motrice (forţă, viteză, îndemânare şi rezistenţă) sunt necesare pentru performanţă şi se vor dezvolta prin perseverenţă şi antrenament serios". Dincolo de toate acestea este importantă şi legătura dintre sportiv şi mentorul său. Ovidiu Baştea se bazează pe respectul reciproc, dar merge mai departe şi le oferă elevilor prietenia sa: "...vreau să sper că mă consideră şi un prieten, în care pot avea încredere şi căruia îi pot spune anumite probleme fără nici o teamă".

"Minte sănătoasă în corp sănătos"

În antrenarea şi iniţierea tinerilor în Kyokushinkai, Ovidiu Baştea are câteva filozofii după care se ghidează. În primul rând "Mens sana in corpore sano" – "Minte sănătoasă în corp sănătos". "Prin karate Kyokushinkai dezvoltam un corp armonios, disciplină, iar în plan mental, dezvoltăm gândirea. Oricine are un spirit de şlefuit, un corp de antrenat şi o cale de urmat. În karate învăţăm că este adevărat moto-ul: "Ai reuşit continuă! Nu ai reuşit continuă!", important este să nu renunţi, să te ridici şi să mergi mai departe, perseverând în autodepăşire. În acest sport nu există practic învingători sau învinşi". Apoi Ovidiu Baştea vorbeşte de "...indiferenţa din partea unor părinţi, care aleg să lase copii afară nesupravegheaţi, în loc să îi îndrume către un sport, unde vor fi supravegheaţi şi vor avea parte de o educaţie în plus din partea instructorilor şi antrenorilor".

Cupa Internaţională de Kata şi Kumite - următoarea provocare

În viitorul apropiat sensei Ovidiu Baştea şi elevii săi se pregătesc pentru Cupa Internaţională de Kata şi Kumite de Karate Kyokushinkai Tradiţional Iko Sosai România, care are loc la Sibiu în 6 Noiembrie 2011 la Sala Transilvania.

Raluca Buduşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu