Karate Sibiu - antrenamente de Karate Kyokushin pentru copii si adulti




Club Sportiv TERRASPORTIKA Sibiu organizeaza cursuri de arte martiale, stilul Karate Kyokushinkai.

Antrenamentele sunt conduse de Sensei Ovidiu Bastea (3 dani).

Programul si locatia desfasurarii antrenamentelor de Karate Kyokushinkai
in cadrul clubului


Luni Marţi Miercuri Joi Vineri Sâmbătă
Karate Avansati + Adulti
10:00- 12:00
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari + Incepatori
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Avansati + Adulti
18:00- 19:45
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Adulti
19:00 - 20:30

Locatie: Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu, Sibiu


Date de contact:
Sensei Ovidiu Bastea

Telefon: 0743/024076

E-mail: office@terrasportika.ro

marți, 7 februarie 2012

Beneficiile practicarii Tai Chi

Tai Chi Chuan este unul din cele mai eficiente exercitii de cultivare a sanatatii. Prin circularea energiei prin toate meridianele corpului, el ajuta la echilibrarea energetica a intregului organism. Desi Qigong-ul este practica cu aplicatii terapeutice mai cunoscuta (existand chiar si Qigong medical), si prin Tai Chi putem obtine aceleasi beneficii, mai ales daca practica dinamica este completata si de exercitiile de respiratie, de meditatiile vindecatoare si de exercitiile pentru flexibilitate si intarirea tendoanelor. Fara toate acestea, practicantul nici nu are cum sa stapaneasca si sa execute corect Tai Chi Chuan.
• Stimularea sistemului nervos : Prin executarea unor miscari complexe pe ambele parti, practica Tai Chi-ului stimuleaza ambele emisfere cerebrale. Coordonarea de o complexitate deosebita a mainilor, picioarelor combinata cu pastrarea unui echilibru perfect si a unei concentrari desavarsite ajuta practicantul sa isi dezvolte o minte puternica si alerta.
• Imbunatatirea posturii si a echilibrului : Practicantul invata sa pastreze coloana dreapta in permanenta, lasand-o sa fie intinsa de catre ascensiunea Chi-ului care este adus in sus cu ajutorul spiralarii si pompelor interne. De asemenea, el trebuie sa invete sa fie mereu centrat, altfel putand fi impins si doborat usor de catre un adversar. Profesorii care respecta principiile esentiale ale aceste arte, chiar daca predau pentru sanatate, vor verifica frecvent centrarea si stabilitatea elevilor incercand sa-i impinga sau sa-i traga din pozitie. Pentru a practica cu adevarat Tai Chi Chuan, o persoana trebuie sa fie stabila si elastica precum o salcie, fiind imposibil de luat prin surprindere indiferent daca impinge, se retrage, se roteste sau paseste. 
• Intarirea tendoanelor : Artele martiale interne care pun accentul pe puterea interna si nu pe forta musculara se bazeaza pe intarirea tendoanelor. Tendoanele pot genera mult mai multa forta decat muschii si avantajul este ca ele isi pastreaza elasticitatea si vigoarea pana la varste inaintate, spre deosebire de muschi care tind sa se atrofieze odata cu inaintarea in varsta.
• Imbunatatirea respiratiei : Respiratia este esentiala in lucrul cu Chi - in limba chineza, Chi inseamna atat respiratie cat si energie. Practicantul inspira atunci cand se retrage si expira atunci cand avanseaza sau loveste, respiratia fiind expresia balansului Yin si Yang si cheia puterii interne si a echilibrului emotional si mental.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu