Karate Sibiu - antrenamente de Karate Kyokushin pentru copii si adulti




Club Sportiv TERRASPORTIKA Sibiu organizeaza cursuri de arte martiale, stilul Karate Kyokushinkai.

Antrenamentele sunt conduse de Sensei Ovidiu Bastea (3 dani).

Programul si locatia desfasurarii antrenamentelor de Karate Kyokushinkai
in cadrul clubului


Luni Marţi Miercuri Joi Vineri Sâmbătă
Karate Avansati + Adulti
10:00- 12:00
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari + Incepatori
17:00 - 18:00
Karate Avansati + Adulti
17:00- 18:45
Karate Intermediari
17:00 - 18:00
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Avansati + Adulti
18:00- 19:45
Karate Incepatori
18:00 - 19:00
Karate Adulti
19:00 - 20:30

Locatie: Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu, Sibiu


Date de contact:
Sensei Ovidiu Bastea

Telefon: 0743/024076

E-mail: office@terrasportika.ro

duminică, 2 iunie 2013

Kyokushinkai – armonie pentru trup şi suflet


Sensei karate kyokushin Ovidiu Bastea
Dezvoltarea unui spirit şi moral puternic, încrederea în propriile forţe, dezvoltarea curajului şi a încrederii de sine, dar şi crearea unei legături între părinţi şi, implicit, între participanţi. Asta şi-a propus sensei Ovidiu Baştea să reuşească în urma seminarului de antrenament de la Centrul de Agrement pentru Tineret Cisnădioara, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel, de vineri până duminică, 30 de practicanţi ai artelor marţiale au avut ocazia de a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, dar şi de a se distra, întrucât efortul a făcut echipă cu divertismentul.

 

 

“Scoala adevarului suprem”

Aceasta este traducerea literară a stilului Kyoku­shinkai, cel pe care, sensei Ovidiu (3dani) îl predă elevilor săi. A fost înfiinţat de către Masutatsu Oyama şi, pe lângă faptul că promite pregătire fizică, mentală şi spirituală, stilul Kyokushinkai asigură un echilibru între acestea şi reprezintă un mod de viaţă. A fost preluat şi învăţat şi de Ovidiu, cel care, la rândul lui, s-a angajat să îl transmită mai departe. Astfel, în 2005 a deschis Clubul Sportiv Terrasportika, unde este preşedinte şi instructor, ajutat fiind de soţia sa, sempai Oana Baştea (2kyu). Cei doi, studenţi acum la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, au iniţiat proiectul din dorinţa de a le împărtăşi celor dornici tehnicile artelor marţiale Kyokushinkai. Dar nu numai. Și-au propus, în primul rând, să dezvolte caractere puternice şi oa­meni mai bine pregătiţi, să îi înveţe pe copii să facă mişcare, dar şi să învingă prin mijloace drepte. Astfel, pe lângă antrenamentele de karate, seminarul de la Cisnădioara a cuprins şi jocuri şi concursuri, pentru a stimula dezvoltarea calităţilor motrice ale copiilor.

Antrenamentele, intre efort si joaca

Dacă primul antrenament pe care l-au desfăşurat sâmbătă a fost cel de karate, începând cu ora 11, prac­ticanţii au fost supuşi unor jocuri care au avut rolul de a le stârni entuziasmul. Deşi par simple la prima vedere, ele au fost special gândite pentru a-i pune pe karatişti la treabă, îmbinând utilul cu plăcutul. Astfel, forţa şi viteza au fost principalele calităţi pe care cei 30 de practicanţi au trebuit să le dovedească. Copiii şi tinerii au fost îm­părţiţi în două grupe echili­brate, în funcţie de greutate, pentru a putea câştiga cât mai mulţi dintre ei. “Pro­cedăm aşa pentru stimu­larea copilului. El trebuie să simtă că a câştigat ceva, pentru a-l motiva”, a spus antrenorul. Veselia şi voia bună au domnit pe parcursul sesiunii de antrenamente, astfel că, printre râsete, competiţia a devenit o joacă în care colegii de karate au dat dovadă şi de fair-play. Iar cum scopul de a pregăti sportivii în vederea partici­pării la Seminarul Interna­ţional de Vară care va avea loc la începutul lunii iulie a reuşit, sensei Ovidiu a pre­gătit şi ceva nou, şi anume, implicarea părinţilor în viaţa sportivă a copiilor. Astfel, la antrenamente au venit cu toţii, de la mic la mare: părinţi, fraţi şi chiar bunici. “Rezultatul este unul extraordinar”, spune sensei, mai ales că, fără implicarea părinţilor, se pare că, cei mai mici dintre practicanţi nu prezintă interes. Supra­vegheaţi însă de părinţi, aceştia au arătat o motivaţie mai mare ca nicicând. Atmosfera prietenoasă i-a mulţumit nu numai pe tinerii sportivi, ci şi pe părinţi, după cum a mărturisit Cristina, mama lui Filip, mezinul clubului: “E îmbucurător că sunt oameni care se gândesc să ne adune şi să facă asemenea activităţi”. Părinţii prezenţi la eveniment au luat şi ei parte la câteva dintre jocuri.

 

“Karatele nu sunt o lupta”

Asta ne spune Oana Baştea, cea care crede că antrenamentele îi ajută pe copii să facă mişcare, nu să ducă lupte, ea fiind extrem de importantă în viaţa oricărei persoane, nu numai a unui sportiv. Iar dacă jocurile de pregătire le-au permis să se bucure de mai multă liber­tate, antrenamentul în kimono presupune o altă faţetă a sportivilor. Şi asta pentru că, prin înfăţişarea însăşi, costumul karatiştilor, impune disciplină. Aceeaşi disciplină care i-a condus către efort, iar mai târziu, către răsplată, astfel că, cei mai mulţi dintre ei s-au bucurat de câştigarea medaliilor, dar, mai ales, a centurilor. Unul dintre practicanţii clubului Terra­sportika este chiar Mihai Baştea, fiul lui Ovidiu şi al Oanei. Crescând într-o fa­milie de sportivi, la aproape 15 ani, acesta se poate lăuda că deţine centura neagră. O altă practicantă la fel de cunoscătoare a artelor mar­ţiale este Ioana Buta, cea care a învăţat primele mişcări în urmă cu cinci ani. Elevă acum în clasa a VII-a, Ioana a participat la diferite concursuri din Sibiu şi deţine centura maro, pentru care a depus un efort deosebit. Artele marţiale au atras-o de la început, iar acum este fericită pentru că se poate apăra de orice pericol. Colegii de la şcoală o “privesc altfel” spune ea, ştiind că, în spatele unui firav chip feminin se află un sportiv bine pregătit. La fel de sigură de reuşită este şi Anastasia, cea care la numai cinci ani şi jumătate stăpâneşte deja centura portocalie. “A plecat de la balet şi a ales karate. A luat centura portocalie şi era foarte mândră”, a spus mama Anastasiei. Nici Filip nu se lasă mai prejos, acesta fiind cel mai tânăr practicant din club. La aproape cinci ani, acesta şi-a dat deja primul examen. După o pauză binemeritată, practicanţii s-au întors la antrenament. De data aceasta în kimono. Seminarul de antrenamente a continuat şi duminică.

Ana Maria Mătuşoiu

Sursa: Tribuna